February 25, 2009

~!~Vista Activation~!~

Posted in Tutorial tagged , , at 11:29 pm by mefara

bebaru nie time aku ader bengkel.. aku pya lptop free ni bley xmo idop… cam haram jer.. dah la time tuh aku pya turn utk demo… ampeh… ampeh…ampeh… da la ader lgi 1 region…. mati akal aku d buatnye… utk hari yg pertama tuh mmg blur giler la.. xder idea nk watper… aku rsa cam nk pijak kpala c kamarul tuh… sape suh install vista yg trial n x activate hah~?~ aku hangen tol ngan ko taw dak kamarul~!~…. bygkan ler vista tuh klu x activate maner dia nk bg masuk windows… cuma ader 3 choice jer… bli key online…masuk key bru… dgn hape ntah lagi stu tuh… aku da try byak key smpai satu kg aku gegor spya diorg cari key.. dah la kat tmpt bgkel tu tader tenet…. ko byg la gilenyer….

2nd day tuh bru aku t’pk nkmsuk windows guna IE… bebal gak la aku kan.. sbb x t’pk sblumnyer…. aku tgok try bukak… ok bley masuk.. tp xder desktop la windows semate… lelah gak la… peh tu aku pon backup la per per yg aku ley backup…. seb bek… dlam kpala mmg nk format xp jer terus bile blik nti… pastu mmber aku bg cra nk activate dia dri dlam.. guna slmgr.vbs -rearm tuh… hmm x menjadi gak… aku try jer sume command yg ader lam slmgr.vbs… pastu ntah aper aku tekan xselap aku last button yg aku tekan kat Windows explorer.exe… pastu tetibe termuncul aku pya desktop.. waaaa bahagia jap aku… kira aku cam da berjaya mengactivatekan vista la kononnyer kan…. aku cri menu nk activate pon tade.. aku consider cam ok aku pya vista da activate… waa hepinyer aku…. pastu timbul la plak rsa syg nak format kan.. sbb vista ni cntikk.. heheh…. tp utk developer cam aku mmg cam xsesuai sgt kot… sbb a lil bit leceh la… tp try jugak nk guna vista nie… sbb xramai org yg pkai….

Ceritenyer pada stu hari windows activation tu bley plak muncul lagi…. aaaaaaaaaaaaaaaaaaa………. aku dah gelabah…. susah2 aku format jer la…. tp aku x format pon lagi…. aku still mencari2 cara nk activate kan dia… smpai aku jmpa BruteForceKeygen ni… dri gya nyer mcm mmg da ramai giler la yg berjya mggunkan kaedah dia… tp nak donlot dia pya file BFK tuh mmg ler sgt susah… asek corrupt jer…. then bile aku bace bebetul last skali dia kta % nk berjya dptkan key tuh cuma 1% jer… sbb bnda tu generate randomly sumer char.. bapak la la kecewa kan. skali cari2 ok dapat 1 cara utk delayed dia pya time remaining utk activate kan… so far cam ok gak la … tp xbgus utk kesihatan bnda nie sbb kita guna yg xvalid… hehe.. tp utk korg yg dalam dilemma aku tunjuk kan caranyer…

1. Mmg la korg kene install vista seap2 kan bru la korg taw ader activation kan..kan… tp makesure korg pya xder product key….

2. Dkat start tu korg tep cmd.exe pastu klik kanan plih Run As Admin…klu  ader User Account Control (UAC) tuh korg klik jer Continue….

3. dah tu korg tep kan date dkat cmd tadi…..nti akan kuar trikh semasa…. lebih kurg cenggini la…

C:\Windows\system32>date
The current date is: 26/02/2009
Enter the new date: (dd-mm-yy)

4. dah seap tuh korg masukkan date baru 31-12-2099

C:\Windows\system32>date
The current date is: 26/02/2009
Enter the new date: (dd-mm-yy) 31-12-2099

5. Lpas tu tep command ni kat cmd… cscript slmgr.vbs -rearm… then akan kuar cenggini….

C:\Windows\system32>cscript slmgr.vbs -rearm
Microsoft (R) Windows Script Host Version 5.7
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

The command completed successfully.
To make the change effectively, please restart the system

 6. Lpas tu set blik date kepada date semasa….

C:\Windows\system32>date
The current date is: 31/12/2099
Enter the new date: (dd-mm-yy) 26-02-2009

7. Ok dah seap tuh jgn restart lagi .. korg kene donlot StopTimer.exe / StopTimer.torrent … da dpt tu extract pastu dlm dia msti ader  2bnda “Vista test crack.exe” and “timerstop.sys”….

8. klik kanan kat Vista Test Crack tu pastu Run As Admin…

9. Klu rjin tekan la Test tuh… nti dia akan bitaw 4 timer are stopped xwat pon xper xsalah….pastu check tgok timing dia freeze x… cra nk tgok timeing dia taip slmgr.vbs -dlv  dkat cmd tdi… klu 1st time buat time dia mesti sama dgn kali ke 2 command tu kita run….klu xpham abaikan jer….

10.  Klik button Install .. nti akan kuar window “Service installed”… klu semua ok la… klu x ok dia xkuar window tu.. kot2 ader yg tercicir step td ker….proses td akan install stoptime.sys kat dlm system32 folder… cuba la check aer ker xder… check kat cni c:\Windows\System32…. cari nama tu….

11. lpas tu tutup semua windows… Restart….

12. da settle… strusnyer nk check blik btul ker timer tu btol2 stop….

Log on pastu tekan key Windows + R keys a.k.a cmd …( Run As Admin)…. tep command nie   slmgr.vbs -dlv  klu timing dia 43200minutes  maka timing dia btul la dah stop…. tp yg aku pya 21600minutes… yg pnting time tu xgerak2 pon wpun lusa korg check blik….

ok..DONE….

tp nasihat aku p jer la bli cd yg ader key.. terjamin mase depan….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: