September 23, 2008

[:~Jika anda lahir pda tahun 80-an~:]

Posted in Uncategorized yet... ~!~ tagged , , , , , at 6:59 pm by mefara

dah byak yg post benda ni kat email… first aku dapat dlu message kat friendster x selap aku 2 thun lepas.. tergelak sorang jugak la… sbb mmg real.. bdak2 skunk maner nk ade… jom check kot2 korg kene gak tempias gelak aku tu… so far aku der dpt 2 versi… satu versi bergambar… n satu lgi versi flashback….

VerSi Flashback

Budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat mase skola rendah dulu:

  1. kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintakduit beli walaupun cerita buku tu dah tau.
  2. salesman susu pon camtu gak.
  3. Kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
  4. RMT kat skolah mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm….
  5. pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
  6. main lwn pemadam, syg nak guna utkpadam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
  7. pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
  8. cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
  9. bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
  10. time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gakbuat anyaman pakai kertas warna, kolaj-
  11. main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
  12. jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
  13. takut BCG tp lepas inject poyo la pulak…
  14. balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
  15. Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu…
  16. Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: