September 17, 2008

[Khamis]~what an “installer”~

Posted in Uncategorized tagged , , , at 3:13 pm by mefara

adess.. masuk ri khmis dah.. post ni di reka pada jam 253am sesudah incik tu tido heheheh… haper daaa pya installer… dari kol baper install nih… sesudah isya’ sehingga kini baru usai.. da settle xtaw plak cemaner nk guna guane ampeh tol… tenet ni pon 1 kejadian gak… time aku jadik kaum nomad berkobar nk install kol 830 tadik kemain segan nk masuk packet… dari 30mb tuh masuknyer 6mb due 2 4Kbps pya rate… cehh.. sama taraf jer klu install kat bilik.. bek aku p terawih tadik… dah kol 10 haku sekonyong-konyongnye bertekad utk balik… da meneruskan installasi kat bilik jer… ha seb bek dia smbung yg 6mb tadik.. lupa plak nk bitaw aku install C# 2005 express edition dari microsoft pya site… ni gara2 nk install xna 2.0 tuh la… haku da bgga giler biler smlam berjaya menginstall C# 2008.. kira cam update gilerzz r dri org len.. tetibe ri ni biler nk install xna nak c#2005 ngan dia nyer SP… arghh…. mengong sungguh…

da la nk donlot bnda alah xna tuh berkurun… da boley donlot byak lak cekadaknyer nk commit ngan dia… meredah lagi aku lam dunia microsoft tuh mncri C#2005 .. jumper… bab nk install ni mmg r saket.. ader ker patut da smpai 19Mb dari 30Mb tuh dc… arghh… sabor2… biler da connect blik seb bek dia smbung yg 19Mb tuh… aku pon bergumbira la smbey tggu smbey mkan apam blik bli kat bazar tadi… stlah 3 jam aku mnggu.. tiba pada Mb yg ke 25 boley plak error… A.M.P.E.H… meredah lagi aku lam pasar microsoft tuh donlot blik C# 2005 yg bru… hah.. boley pon… seb bek smbung yg tadik… alhamdulillah… tggu lagik… penantian tuh mmg menyiksakan… seb bek ader sephyrouth hehehe… cuba teka sape dia hehehe… jawab r sendiri… mlas nk bg klue soklan senang sgt…

da settle 1 hal .. service pack c#2005 plak.. seb bek ader.. seb bek kecik jer… salah plak.. terdonlot yg j#.. pdan la pelik semcam jer dia kta patchin tk compatible.. seb bek mata ni tajam gak w/o spec ajaib yg dah hilang tuh… donlot lagik.. seb bek tenet laju.. seb bek kecik jer… ok settle.. install..Ok..Ok..NExt..Next… Finish…. gumbira haku dapt settle kan nie… tgok ckit cemaner ke bntuk kejadah software yg bapak pyah nk install neh… oi.. maner program nyer.. cemaner nk bukak neh… aaaaaaaaa… xtaw nk guna… huh aku hengat boley la terus wat keje… ampeh..ampeh.. dan ampeh…. di sbbkan ke ampeh an xna tu la korg jmpa post ni kat cni.. maleh da nk lyan dia…esok jer la lam kelas aku kwan ngan ko yer XNA… hehe…

progress… objektif… aper tuh.. xpnah dgar pon.. hehe.. pnah dgar.. x hengat jer… x take note ri tuh.. dgar dgar budus2 jer… hehe… skrg incik sharul sudah mula mau mendera aku dgn soklan2 bijak tuh…aaaa.. boley skip x..🙂 ~end~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: